Köp unika smycken på nätet

Smycken du blir ensam om

På Internet kan du köpa unika smycken. Du kan exempelvis köpa begagnade smycken på Tradera, egentillverkade smycken på Etsy eller buda på exklusiva smycken hos Bukowskis. Smycken i alla prisklasser finns på nätet. Vad som gör det spännande är det stora utbudet – i den stora djungeln av smycken kan du göra fynd.

Smycken är ofta arvegods som följer släkten genom generationer, särskilt när det kommer till dyrare smycken. Ibland händer det dock att människor inte känner till sina smyckens värde, eller inte bryr sig om dem, och säljer dem på exempelvis Tradera. När det händer har du möjlighet att göra dig en hacka, även om det tar emot att göra pengar på andras olycka ¬– det vill säga om säljaren inte känner till smyckets egentliga värde.

På Etsy säljs vackra kreationer som är egentillverkade – hemslöjd på nätet, med andra ord. När smycken är egentillverkade är varje exemplar unikt, eftersom den ena sällan är den andra lik. Det är charmen med hemslöjd, att kreationerna är unika och skapade med kärlek och glädje. Etsy är att rekommendera om du söker unika smycken för en billig peng, som dessutom är vackra och håller hög kvalitet.

Väljer du Bukowskis före exempelvis Tradera och Etsy får du räkna med att betala betydligt mer för smycket. Produkterna är av högsta kvalitet; den som budar på Bukowskis auktioner är dessutom väl medveten om objektens egentliga värde. Därför kan det vara svårt att göra fynd på Bukowskis, även om det naturligtvis händer. Det kräver dessvärre en del tur, att potentiella köpare inte är aktiva vid tillfället. Bukowskis har klassiska auktioner på plats såväl som internetauktioner.

Förutom nämnda möjligheter hittar du mindre skapare av smycken, ungefär som Etsy förutom att de inte valt att sälja sina produkter på Etsy. Internet är en utmärkt möjlighet för tillverkare av smycken som väljer att hålla det på hobbynivå – på Internet kan de synas utan att vara aktiva, dessutom undkommer de kostnader för exempelvis lokaler.

smycken